Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a syrom

kos

Vinikajúci obed z jednej misy. Za pár minút pripravené jedlo aj s prílohou, skvelý rýchli obed alebo večera.

Potrebujeme:

2 kg zemiaky
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
1/2 lyžice maslo
1,5 šálky smotana na varenie
soľ, korenie
korenie na mäso
tymián
8 ks kuracie stehno
4 lyžice majonéza
1,5 šálky mozzarella
1/4 šálky parmezán

Postup:

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno, pridáme nastrúhanú mrkvu a na masle orestujeme do zlata. Zmes cibule a mrkvy pridáme k zemiakom a premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme tymián a celú hmotu navrstvíme do formy na pečenie. Smotanu ohrejeme na miernom ohni a zalejeme pripravené zemiaky.
  3. Kuracie stehná očistíme (vykostíme), osolíme a okoreníme podľa chuti. Uložíme ich na zemiaky a potrieme ich majonézou.
  4. Posypeme strúhaným syrom, zakryjeme alobalom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 1,5 hodiny. Pred koncom pečenia (cca 5-10 minút) alobal stiahneme a necháme zapiecť.

Zdroj: olgasflavorfactory.com

You Might Also Like