Taliansky rustikálny koláč

rus

Potrebujeme:

180 g pšeničná múka
4 ks. jabĺk
2 ks. žĺtky
140 g cukru
50 g. masla
125 ml mlieka
4 g prášku do pečiva
štipka soli

Postup:

  1. Odložte 3 polievkové lyžice. cukru. Vezmite žĺtok so zvyškom cukru a vyšľahajte. Robte to až do úplného rozpustenia cukru. Hmota musí byť takmer biela.
  2.  Maslo v mikrovlnnej rúre roztopíme. Keď je mierne chladné, pridáme 1/2  masla do hmoty s vajec a cukru. Zmiešame. Pridáme mlieko a dôkladne ho premiešame.
  3. Do tejto hmoty prisypeme pšeničnú múku s  práškom do pečiva. Miešame, kým sa celá hmotnosť nestane homogénnou.
  4. Vezmeme plech na pečenie. Taliansky koláč je ideálny do okrúhlej formy. Formu zakryjeme  papierom na pečenie a vylejeme cesto .
  5. Ošúpeme ovocie zo šupky. Nakrájame ovocie na mesiačiky a jednoducho ich položíme do hotového cesta vo forme. Ukladáme podľa vôle.
  6. Ostalo nám maslo a 3 lyžice cukru. Maslo nalejeme na koláč a posypeme cukrom.
  7. Nastavte teplotu rúry na 180 ° C.  Koláč pečieme asi 35 minút.
Táto dávka koláča ponúka všetko, ak milujete jablkoé koláče . Je voňavý a jemný, jemný vo vnútri, ale s chrumkavým vonkajším povrchom. Jedným slovom – úžasný.  Nechajte každého vychutnať chuť talianskeho pečiva.Vaša návšteva aj deti to ocenia.Dobrú chuť.
zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like