Strúhaný kakaovo tvarohový koláč!

kosl

Vynikajúci koláč na každodenné chvíle a aj slávnostnejšie príležitosti. Kakaový korpus a tvarohová plnka zdobená strúhaným kakaovým cestom spolu vytvárajú nádherný ľahký dezert, ktorý si vychutnajú všetci milovníci sladkostí.

Potrebujeme:

250 g maslo zmäknuté
400 g hladká múka
4 lyžice kakao
1 ks prášok do pečiva
1 ks žĺtok
2 lyžice mlieko

Na náplň:

750 g polotučný tvaroh
200 g práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
1 ks žĺtok
1 lyžica vanilkový puding

Postup:

1.Zmäknuté maslo v robote zmiešajte s múkou, kakaom, práškom do pečiva a vaječným žĺtkom. Podľa potreby pridajte mlieko a rýchlo premiešajte do hladkého, nepriľnavého cesta. Rozdeľte ho na dve polovice a každú zabaľte do fólie. Polovicu cesta skladujte v chladničke, druhú polovicu v mrazničke 30 minút.
2.Medzitým si pripravte náplň. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Tvaroh zmiešajte s oboma cukrami, žĺtkom a pudingovým práškom, nakoniec zľahka vmiešajte sneh.

3.Cesto  z chladničky vyvaľkajte z medzi dvoma listami papiera na pečenie na tenkú obdĺžnikovú palacinku a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto natrite tvarohovú plnku. Cesto uložené v mrazničke nastrúhajte zhruba do tvarohovej plnky, rovnomerne po celej ploche. Pečte v rúre zohriatej na 170 ° C asi 40 minút. Po ochladnutí koláč nakrájajte na porcie.
Dobrú chuť.

You Might Also Like