Orechovo čokoládový koláč so sušeným ovocím

srn

Potrebujeme:

10 dkg práškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
2 vajcia
120 g roztopeného masla
180 g hladkej múky
50 g sušeného ovocia (čučoriedky)
50 g sušených marhúľ
50 g orechov
50g horkej čokolády
1 lyžička prášok do pečiva

Postup:

  1. V malej miske zmiešame práškový cukor, vanilkový cukor, vaječné žĺtky a maslo.
  2. Vyšľaháme vaječný bielok na tvrdú penu, potom opatrne zapracujeme zmes vaječného žĺtka.
  3. Múku dáme do veľkej misy, pridáme prášok do pečiva, sušené ovocie, orechy a čokoládu.Do zmesy ovocia a múky vpracujeme žĺtkovú hmotu, pripravíme cesto.
  4. Cesto sa naplní do vymazaného a múkou posipaného srnčieho chrbta a umiestni sa do predhriatej rúry pri teplote 180 ° C asi 30 min. Keď trochu vychladne posipeme ho práškovým cukrom a nakrájame na plátky.
    Tento koláčik je ideály na vianočný stôl, krásne vonia a je vinikajúci.
    Zdroj: nosalty hu

You Might Also Like