Recept na tekvicové gnocchi

ik

Potrebujeme:

Na cesto

30 dkg tekvicové (pyré)
30 dkg uvarených zemiakov
20 dkg hladkej múky
1 malé vajce
soľ podľachuti

Na šalviové maslo

0,5 zväzku šalvie (listov)
7,5 dkg masla
papriky podľa chuti (čerstvo natrhanú)

Postup:

  1. Pripravíme si cesto na gnocchi. Múka sa postupne pridáva do zemiakov koľko si zoberú.Pridáme tekvicové piré a vajíčko.Vypracujeme vláčne cesto.
  2. Urobíme valček ktorý bude asi 1-1,5 cm široký a krájame ho asi na 2cm dlhé valčeky.
  3. Valčeky jemne postláčame a vkladáme do vriacej vody.
  4. V panvici roztopíme maslo a pridáme šalviové listy. Pripravíme zálievku.
  5. Uvarené gnocchi prelejeme zálievkou z masla a poprášime čierným korením. Podávame. Dobrú chuť.
    Zdroj: nosalty hu

You Might Also Like