Zemiakové mušle

mus

Nie je príloha ako príloha. Ak vás omrzeli klasické prílohy ako zemiaková kaša, dusená ryža alebo hranolky, skúste pripraviť zemiakové mušle. Sú veľmi chutné a ak namiesto oleja použijete maslo, budú ešte lepšie.

Potrebujeme:

1 kg zemiaky
50 g maslo
100 g strúhaný syr
1-2 ks paradajky
70 g šunka
podľa chuti soľ a korenie
podľa chuti korenie na zemiaky

Postup:

  1. Menšie zemiaky očistíme, umyjeme a prekrojíme na polovicu.
  2. Z jednej strany urobíme menšie zárezy, do ktorých budeme striedavo ukladať na malé kúsky nakrájanú šunku a na tenké plátky nakrájané paradajky.
  3. Takto “poskladané” zemiaky uložíme na papierom vyložený plech na pečenie, posypeme soľou, korením a korením na zemiaky, prípadne iným, ktoré máte radi.
  4. Na každý kúsok dáme malý kúsok masla a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Tesne pred koncom pečenia ešte vrch posypeme strúhaným syrom.

Zdroj:  Vk

You Might Also Like