Zemiakové placky plnené šampiňónmi a kyslou smotanou!

zemp

Zemiakové placky so šampiňónmi a kyslou smotanou majú lahodnú chuť a sú pripravené zo základných ingrediencií.

Potrebujeme:

500 g zemiakov
1 cibuľa
1 vajce
200 g šampiňónov
3-4 PL hladkej múky
bylinky
soľ
korenie
Rastlinný olej na vyprážanie
Kyslá smotana

Postup:

  1. Ošúpané zemiaky uvarte v slanej vode a pripravte z nich pyré. Cibuľu nakrájajte na jemno a usmažte v malom množstve oleja.
  2. Nakrájajte huby a pridajte na cibuľu, smažte asi 10 minút. Zmiešajte pyré s cibuľkou a šampiňónmi, potom pridajte vajíčko, soľ, korenie, bylinky a múku.
  3. Smažte placky na horúcej panvici, kým nie sú z oboch strán zlatohnedé.
  4. Podávajte s kyslou smotanou.  Dobrú chuť! Určite si na nich pochutí celá rodina.      Zdroj:bucatarianoastra.online

You Might Also Like