Zapekaný baklažán po grécky

bakla

Potrebujeme:

Baklažán – 3 kusy
Paradajky – 6 kusov
Cibuľa – 1 ks.
Cesnak – 1 strúčik
zelenej cibuľky – 1 zväzok
paradajková šťava – 2-3 lyžice
Strúhaný syr – 150 gr.
Oregano – 3-4 vetvičky
olivový olej – podľa chuti
mleté korenie a soľ – podľa chuti

Postup:

1. Jemne nasekáme zelenú cibuľku, cesnak a cibuľu. Paradajky nakrájame na plátky. Uvarte ryžu do polomeka.

2. Každý baklažán prerežeme na polovicu, vyberieme dužinu z každej polovice, jemne nasekáme  varíme 5 minút, v olivovom oleji s cesnakom a cibuľou. Pridáme paradajkovú šťavu, ryžu, zelenú cibuľku a listy oregana , plnku zmiešame s korením a zo soľou podľa chuti.

3. Pripravenou zmesou naplníme baklažán,na vrch dáme plátky paradajok, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olivovým olejom. Zapekáme v predhriatej rúre asi 30 min.pri 180 ° C.

Dobrú chuť!
Zdroj: domohozyajka com

You Might Also Like