Chrumkavé syrové špirály z kysnutého cesta!

spir

Slané pečivo je ešte populárnejšie ako sladké. Tento recept kombinuje skvelé chute – kysnuté cesto a slanú plnku so syrom a kyslou smotanou, ktorých chuť sa okamžite stala mojou obľúbenou.

Potrebujeme:

700 g hladkej múky
1 kocka čerstvého droždia
1 lyžička soli
pol lyžičky cukru
2 lyžice oleja
250 ml vlažnej vody
300 g strúhaného syra
2 lyžice kyslej smotany
250 g zmäknutého masla
Sezam na posypanie

Postup:

 

1.Zmiešajte trochu vody, cukru, lyžice múky a droždia v hrnčeku a nechajte chvíľu odpočívať. Zvyšok múky preosejte do misy, pridajte soľ, olej a kvasnicovú zmes. Postupne pridávajte zvyšok vody a vymieste hladké a viskózne cesto. Nemusíte používať všetku vodu. Cesto preložte na pomúčený povrch a rozdeľte na dve polovice, každú rozvaľkajte na tenší plát. Zmäknuté maslo spolu s kyslou smotanou a strúhaným syrom zmiešajte. Syrovú zmes natrite na prvé cesto a prikryte druhým cestom.

2ae5b678f3a0254616711f55ffb97082_view_l

 

2.Cesto nakrájajte na hrubšie prúžky a začnite ich zamotávať do špirály.

85f53325a079053bb96f6dce4840bf7c_view_l

 

3.Špirály preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite trochou oleja alebo masla a posypte sezamom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečte približne 30 minút alebo do zlatohneda. Dobrú chuť.

8affb14d48f051760de5c8b5587aa3c9_view_l

Zdroj: www.coolinarika.com

You Might Also Like