Nepečené piškotové tiramisu s mascarpone!

tiramisu-723x1024 (3)

Taliansky nepečený piškótový torta s mascarpone, ktorý sa stal jedným z najznámejších a najpopulárnejších dezertov na svete.

Potrebujeme:

300 ml espressa
40 ml amaretta
450 g mascarpone
6 vajec
2 lyžice rumu
110 g krupicového cukru
480 ml smotany na šľahanie
1 lyžička vanilkového extraktu
40 cukrárskych piškót
80 g kakaa

Postup:

1.Mascarpone zmiešajte vo väčšej miske s rumom.
2.Oddeľte žĺtky od bielkov.
3.Žĺtky zmiešajte s cukrom elektrickým alebo ručným mixérom, šľahajte kým krém ľahko nezhustne.
4.Krém prilejte k mascarpone a miešajte kým sa zmes úplne nespojí.
5.Smotanu s vanilkovým extraktom ušľahajte do tuha a opatrne primiešajte k mascarpone krému.
6.Pripravte si hranatú formu.
7.Cukrárske piškóty namáčajte do kávy a poukladajte ich na dno, tak aby ho celé zaplnili.
8.Na vrstvu piškót rovnomerne rozotrite polovicu krému.
9.Potom poukladajte ďalšiu vrstvu namočených piškót a na ňu rozotrite zvyšný krém.
10.Uhlaďte, zasypte kakaom a nechajte cez noc odležať v chladničke.
Dobrú chuť.

Zdroj: preppykitchen.com

You Might Also Like