Potrebujeme: 300 ml mlieka 2 lyžice kryštálového cukru 10 g pudingového vanilkového prášku 2 vajcia 60 g piškót 2 lyžice práškového cukru 10 g masla 4-5 broskýň tuk na vymastenie formy Postup: 1.Kryštálový cukor a pudingový prášok rozmiešame v 270 ml mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Po
Čokoládovo-mätový dezert
Potrebujeme: 100 g horkej čokolády s mätovou príchuťou 1 PL koňaku 80 g mascarpone alebo jemného tvarohu 1 PL medu 100 ml smotany na šľahanie čerstvú mätu na ozdobenie Postup: 1.Čokoládu pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli. Primiešame koňak a necháme mierne vychladnúť. 2.V miske vymiešame mascarpone alebo tvaroh s medom a opatrne
Hotové za 15 minút: Kanapky s jahodami a bielou čokoládou
Ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov
Dobre vyšľahaný tuhý sneh z bielkov zaistí, že váš piškótový koláč, či snehové pusinky nebudú spľasnuté. Ako ho správne vyšľahať? Najdôležitejšie je, aby boli bielky dobre oddelené od žĺtkov, už aj stopy žĺtka dokážu zmariť vaše snaženie. Preto sa pri rozbíjaní vajíčka snažte, aby žĺtok zostal celý.
Smotanovo – vaječný koňak
Potrebujeme: 6 žĺtkov 200 g práškového cukru 500 ml smotany na šľahanie 1 balíček vanillínového cukru 250 ml vodky Postup: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so 100 ml smotany. Zvyšok smotany nalejeme do hrnca, pridáme vanilínový cukor a na miernom ohni varíme. K horúcej smotane prilejeme vymiešané žĺtky a stále