Alžírska káva

alzirska-kava-rh_1755

Potrebujeme: 60 ml horúceho espressa alebo instantnej kávy 50 ml vyšľahanej smotany 1 cl vaječného likéru kryštálový cukor podľa chuti Postup: 1.Do pohára nalejeme horúce espresso alebo instantnú kávu. Navrstvíme vyšľahanú smotanu, na ktorú nalejeme vaječný likér. 2.Kávu môžeme dosladiť cukrom. zdroj:dobre jedlo

Cafe de olla

cafe-de-olla

Potrebujeme: 1 l vody 120 g hnedého trstinového cukru 4 kúsky celej škorice 50 g mletej kávy Postup: 1.Vodu, cukor a škoricu dáme do hrnca a mierne zohrejeme. Občas zamiešame, aby sa cukor rozpustil. Cukrový sirup uvedieme do varu. V nezakrytom hrnci varíme 20 minút, aby sa objem sirupu

Káva Farizej

kava-farizej

Potrebujeme: 350 ml čiernej kávy 2 -3 čajové lyžičky hnedého cukru 1 čajovú lyžičku kakaového prášku 60 ml rumu 100 ml smotany na šľahanie Postup: 1.Pripravíme silnú čiernu kávu. V ohriatej šálke rozmiešame v rume cukor aj kakao a prilejeme horúcu kávu. 2.Z vychladenej smotany ušľaháme tuhú šľahačku a ňou ozdobíme každú

Likérový egg-nog

likerovy-egg-nog

Potrebujeme: 5 cl vaječného likéru 4 cl rumu 2 lyžičky škoricového cukru 1 ly­žičku nastrúhanej limetovej kôry Postup: 1.Všetko spolu vymiešame v šejkri alebo vo vyššom pohári s uzáverom. 2.Prelejeme do servírovacieho pohára a dolejeme 150 až 200 ml horúceho plnotučného mlieka. 3.Posypeme štipkou nastrúhaného muškátového orieška. Zdroj:dobre jedlo

Jogger

jogger

Potrebujeme: 6 cl pomarančovej šťavy 6 cl banánovo-ovocného džúsu 4 cl mandľového sirupu 2 cl citrónovej šťavy 2 cl sladkej smotany 5 až 6 kociek ľadu lístky čerstvej mäty na ozdobenie Postup: 1.Pomarančovú šťavu, banánový džús, mandľový sirup, citrónovú šťavu a smotanu vymiešame v šejkri s kockami ľadu. 2.Precedíme