Budeme potrebovať:
Cesto:
500 g – hladká múka
200 g – kryštálový cukor
250 g – maslo
2 ks – vajcia
štipka – soľ
1 bal. – prášok do pečiva
1 lyžica – kyslá smotana
Plnka:
500 g – jahody
1 kg – hrudkovitý tvaroh
150 g – práškový cukor
1 lyžička – vanilkový extrakt
3 lyžice – detská krupica
Postup:
1.
Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 24 x 36 cm. Jahody očistíme a umyjeme.
2.
Všetky suroviny na prípravu cesta vyhnetieme v miske na hladkú hmotu a následne rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej doske rozvaľkáme do požadovanej veľkosti plechu.
3.
Pláty upečieme na opačnej strane plechu vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.
4.
Jeden plát cesta umiestnime na tácku. Potrieme ho tenkou vrstvou masla a posypeme detskou krupicou. Umiestníme na polovicu prekrojené jahody.
5.
Tvaroh vymiešame s cukrom a extraktom, nastrúhanou citrónovou kôrou a detskou krupicou. Navrstvíme na jahody a pekne uhladíme. Položíme druhý plát cesta a jemne zatlačíme.
6.
Vrch môžeme ozdobiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Citromhab