Mamičkine vepřo, knedlo, zelo!

kneo

Ak ste túto klasiku zo všetkých klasík ešte nevarili, tu je náš podrobný recept.

Potrebujeme:

Na bravčové mäso:

1 kg vykostenej bravčovej krkovičky
5 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
1 lyžička rasce
2 lyžice masti
1 lyžica hladkej múky
soľ a korenie

Na knedle:

1/2 kg hrubej múky
20 g droždia
1 vajce
1 rožok
1 lyžička práškového cukru
250 ml mlieka
štipka soľ

Na kapustu:

500 g kyslej kapusty
1 cibuľa
2 lyžice masti
2 lyžice hrubej múky
100 ml vody
rasca, soľ a cukor

Postup:

  1.  Krkovičku dochutíme soľou, korením, kmínom a potrieme prelisovaným cesnakom.
  2. Mäso položíme na nakrájanú cibuľu, pridáme masť, podlejeme vodou a pečieme tri hodiny.
  3. Zahrejeme mlieko, trochu odlejeme do pohára, pridáme cukor a premiešame.
  4. Pridáme droždie a necháme ho kysnúť.
  5. Medzitým rozšľaháme vajíčko do múky, pridáme soľ, droždie a mlieko.
  6. Rožok nakrájame na kocky a pridáme do zmesi.
  7. Premiešame a necháme cesto kysnúť, prikryté utierkou, po dobu 60 minút.
  8. Nakrájanú kapustu dáme variť do mäkka spolu s vodou, rascou, trochou soli a opraženou cibuľou v lyžici masti.
  9. Zohrejte masť na inej panvici, pridajte múku a spravíme zásmažku.
  10. Pridáme ju do zmäkčenej kapusty. Nakoniec ju dochutíme cukrom.
  11. Z kysnutého cesta vyvaľkáme tri valčeky a necháme kysnúť asi 20 minút.
  12. Medzitým zohrejeme vodu, keď začne vrieť, vložíme do nej valčeky.
  13. Knedle necháme variť 20 minút. Po uplynutí času knedle vytiahneme a nakrájame. Dobrú chuť.

You Might Also Like