Osviežujúci citrónový cheesecake s bielou čokoládou

cit

Slávnostný dezert vynikajúcej chuti, ktorý musíte vyskúšať. Osviežujúci nepečený citrónový cheesecake s bielou čokoládou. Fantázia!

Potrebujeme:

základ:

200 g sušienky
150 g maslo

krém:

400 g mascarpone alebo syr Philadelphia
350 ml smotana na šľahanie
5-6 PL práškový cukor
1 bal. Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker
100 g biela čokoláda
1 ks citrón

Na ozdobu:

biela čokoláda
citróny

postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Základ navrstvíme na dno formy, pekne uhladíme a odložíme do chladničky.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s práškovým cukrom a lyžicou primiešame mascarpone. Do krému ešte pridáme stužovač, šťavu z jedného citróna a dobre premiešame.
  4. Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a premiešame.
  5. Na základ navrstvíme obyčajný mascarpone krém, na obyčajný krém navrstvíme krém s bielou čokoládou a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky poriadne stuhnúť a vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a kúskami citróna.

Zdroj: giallozafferano.it

You Might Also Like