Slávnostný dezert vynikajúcej chuti, ktorý musíte vyskúšať. Osviežujúci nepečený citrónový cheesecake s bielou čokoládou. Fantázia!
Potrebujeme:
základ:
200 g sušienky
150 g maslo
krém:
400 g mascarpone alebo syr Philadelphia
350 ml smotana na šľahanie
5-6 PL práškový cukor
1 bal. Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker
100 g biela čokoláda
1 ks citrón
Na ozdobu:
biela čokoláda
citróny
postup:
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a môžeme sa pustiť do prípravy.
- Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Základ navrstvíme na dno formy, pekne uhladíme a odložíme do chladničky.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s práškovým cukrom a lyžicou primiešame mascarpone. Do krému ešte pridáme stužovač, šťavu z jedného citróna a dobre premiešame.
- Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a premiešame.
- Na základ navrstvíme obyčajný mascarpone krém, na obyčajný krém navrstvíme krém s bielou čokoládou a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky poriadne stuhnúť a vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a kúskami citróna.
Zdroj: giallozafferano.it