Tvarohové kocky s chuťou kávy

dm

Lahodné tvarohové kocky s kakaovým cestom a chuťou kávy.

Potrebujeme:

cesto:

480 g hladká múka
90 g kakao
270 g Kr. cukor
2 lyžičky jedlá soda
2 lyžičky prášok do pečiva
štipka soľ
130 ml olej
400 ml cmaru
400 ml uvarená silná káva
4 ks vajcia

krém:

500 g jemný tvaroh
500 ml smotana na šľahanie
4 lyžice prášková želatína (zarovnané lyžice)
3/4 šálky Kr. cukor

vrch:

100 g mliečna čokoláda
100 g horká čokoláda
100 ml smotana na šľahanie
50 g maslo

Ďalej budeme potrebovať:

150 ml smotana na šľahanie

postup:

  1. V miske zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajíčka, pridáme olej, cmar a vychladenú kávu. Postupne tekutú hmotu prilejeme k sypkým surovinám.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech o rozmere 35 x 24 cm. Dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme ho na polovicu (dostaneme 2 pláty o rozmere 35 x 24 cm).Cestá môžeme upiecť aj zvlášť – treba však dobre odhadnúť polovicu 🙂
  3. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – namočíme do studenej vody, necháme odstáť cca 5 minút. Tvaroh vymiešame s cukrom do hladka, pridáme želatínu a vareškou primiešame vyšľahanú šľahačku.
  4. Na jeden plát cesta navrstvíme krém, zakryjeme druhým plátom cesta a odložíme do chladničky na 3 hodiny.
  5. Obe čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a smotanu. Miešaním všetko spojíme. Keď glazúra začne hustnúť, odstavíme ju a navrstvíme na vrch koláča.
  6. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Zdroj: domowe-wypiek

You Might Also Like