Chrumkavé slané krekry

če

Jednoduché a rýchle pripravené za 5 minút  cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy.

Potrebujeme:

150 g maslo
200 g čedar
180 g kyslá smotana
1 ks žĺtok
1/2 lyžičky soľ
1 lyžička sladká paprika
štipka korenie
1/2 lyžičky prášku do pečiva
230 g hladká múka
žĺtok na potretie
olej na vymastenie plechu
sezamové semienka na posypanie

postup:

  1. Maslo izbovej teploty vymiešame mixérom do peny, pridáme žĺtok, soľ, papriku, korenie a smotanu. Mixérom chvíľu šľaháme a pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný čedar alebo iný tvrdý syr.
  2. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie.
  3. Radielkom nakrájame najprv na pásiky a potom na kosoštvorce. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami.
  4. Opatrne preložíme na olejom vymastený plech (alebo môžete použiť papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

Zdroj:  coolinarika com

You Might Also Like