Hotové za 15 minút: Kanapky s jahodami a bielou čokoládou

3-kanapky-s-bielou-cokoladou

Potrebujeme:

150 g jahôd
4 plátky bieleho hriankového chleba
150 g mascarpone
2 lyžice šľahačky
1 balíček vanilkového cukru
1 až 2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžicu medu
lístky mäty
50 g bielej čokolády

Postup:

1.Jahody očistíme a zmiešame s citrónovou šťavou a medom. Necháme postáť.

2.Z hriankového chleba vykrojíme kolieska a nasucho opečieme z oboch strán.

3.Mascarpone premiešame so šľahačkou a s vanilkovým cukrom.

 4.Krémom potrieme každú kanapku. Navrch položíme očistenú jahodu, ozdobíme lístkom mäty a nastrúhanou bielou čokoládou.

Tip:

Namiesto vykrojeného a opečeného sendvičového chleba použite okrúhlu maslovú sušienku. Ak budete mať krém a jahody pripravené v chladničke, kedykoľvek môžete vyrobiť perfektnú maškrtu pre hostí.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like