Vynikajúce šťavnaté citrónové kuracie prsia

citor

Potrebujeme:

4 kuracie prsia
100 g masla
3 strúčiky cesnaku
 petržlenová vňať
1/2 lyžičky tymiánu
3citróny
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica vegety, čierne korenie
  • Postup:

V  miske si zmiešame maslo zohriate na izbovú teplotu s petržlenovou vňaťou, tymiánom, pretlačeným cesnakom, kôrou a šťavou z jedného citróna. Dobre premiešame a vytvoríme zmes.
Na potravinársku fóliu natrieme tenkú vrstvu pripraveného masla. Fóliu zrolujeme tak, aby sme dostali rolku s priemerom 1,5 – 2 cm. Konce fólie pozatláčame, aby sa maslo nedostalo von a dáme do chladničky chladiť.
Kuracie prsia na niektorých miestach narežeme nožom. Z olivového oleja, vegety a čierneho korenia si pripravíme marinádu, ktorou mäso dobre potrieme a necháme ho postáť pri izbovej teplote asi 15 minút, aby sa marináda s mäsom poriadne spojila.Tým bude chuť mäsa výraznejšia.
Na rozohriatu panvicu dáme namarinované mäso, prikryjeme ho plátkami z jedného citróna a dookola mäsa poukladáme na štvrtiny nakrájaný 1 citrón. Pečieme, kým sa mäso nezačne  oddeľovať od panvice. Z mäsa odstránime plátky citróna, otočíme ho a pečieme, pokiaľ nebude hotové.
Podávanie: Na tanier dáme mäso, naň poukladáme plátky pripraveného masla s korením, pridáme plátky citróna. Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like