Kuracie stehná v slaninke

stehna

Potrebujeme:

600 g vykostených kuracích stehien
1 lyžica korenia na kura
jarné cibuľky
100 g smotanového syra (bambino a pod.)
12 plátkov pancetty alebo slaniny (200 g)

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme . Posypeme korením  na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút aby sa chute spojili.
  2. Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po vykostení a opatrne rozkrojíme.
  3. Jarnú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme do slaninky. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.
  4. Takto pripravené stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 40-50 minút.
  5. Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.

Rada: Pancetta alebo plátky slaniny pomáhajú zachovať jemnosť kuracieho mäsa a zároveň mu dodajú výbornú arómu.Pre zvýraznenie chutí, môžete každé stehno pred zabalením do slaniny potrieť trochou medu. Dobrú chuť.
Zdroj: coolinarika com.

You Might Also Like