Bravčové kocky s mrkvou!

var

 Tak a chutný obed je na svete. Navaril som aj nazajtra, dúfam, že sa všetko nespotrebuje. Prílohu samozrejme varím čerstvú, dnes sú to klasické varené zemiaky omastené maslom a posypané pažítkou, zajtra to bude jazmínová ryža. Máte radi aj mäso na šťave s mrkvou? Niekedy pridám hrášok, dnes som ho vynechal.

Potrebujeme:

bravčové stehno
tuk
soľ, korenie
cibuľa
vývar/voda
mrkva
maslo
hladká múka
citrónová šťava
cukor

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky osoľte, okoreňte a opečte na tuku.
  2. Vyberte mäso z panvice a smažte cibuľu do zlatohneda.
  3. Vložte mäso späť, pridajte trochu vývaru alebo vody a duste do mäkka. 15 minút pred koncom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu.
  4.  Na lyžicu masla pridajte lyžicu múky, premiešajte.
  5. Pridajte do mrkvy a varte. Pridajte citrónovú šťavu a cukor a podľa chuti osoľte. Dobrú chuť.

Zdroj: Varenie s Tomom

You Might Also Like