Lion zákusok ktorému nik neodolá

lio

Chuťovo neodolateľný zákusok, vrstva burizonov v karamele a jemná citrónová plnka je zárukou skvelých chutí.

suroviny

cesto:

5 ks vajec
3/4 hrnčeka Kr. cukor
1 hrnček polohrubá múka
1 lyžica kukuričný škrob
50 g biela čokoláda

krém:

2 hrnčeky mlieko
2 ks žĺtky
3 lyžice hladká múka
2 lyžice kukuričný škrob
3 lyžice kr. cukor
200 g maslo
2 lyžice citrónová šťava

Ďalej budeme potrebovať:

400 g karamelové salko
2,5 hrnčeka čisté burizony
80 g arašidy

postup:

  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 24 x 28 cm. Dno vyložíme papierom. Rúru predhrejte na 160 stupňov a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Bielu čokoládu nastrúhame na jemnom strúhadle. V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu, postupne pridávame za stáleho mixovania Kr. cukor a vyšľaháme lesklú penu. Pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým žĺtkom dobre vyšľaháme, ale už nie na vysokej rýchlosti šľahača. Pridáme nastrúhanú bielu čokoládu a múku zmiešanú so škrobom. Pripravené cesto nalejeme na plech a upečieme. Pečieme cca 35 minút a upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. 1 hrnček mlieka vylejeme do hrnca a na miernom ohni privedieme do varu. V druhom hrnčeka rozmiešame žĺtky, múku a cukor a nalejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
    Maslo izbovej teploty vymiešame mixérom do peny a postupne pridáme vychladnutý puding. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.

  4. Karamelové salko ohrejeme a zmiešame ho s burizonmi, premiešame.
  5. Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu, na jednu časť navrstvíme karamelové burizony a pekne uhladíme. Navrstvíme 3/4 krému a pekne uhladíme, položíme druhý plát cesta a nanesieme zvyšný krém.
  6. Vrch posypeme orieškami a odložíme do chladničky stuhnúť.

Zdroj: obzarciuch.pl

You Might Also Like