Tuniský zákusok

tun

Kúsky vlašských orechov v kombinácii s krupicovú plnkou a jemnú šľahačkou na vrchu Vás očarí. Hotová mňamka!

Potrebujeme:

Prvá vrstva:

150 g nasekané vlašské orechy

Druhá vrstva:

8 ks Bielka
200 g Kr. cukor
3 lyžice marhuľový džem

Tretia vrstva:

8 ks žĺtkov
250 ml mlieko
10 lyžíc kr. cukor
6 lyžíc detská krupica
250 g maslo

Štvrtá vrstva:

2 bal.smotana na šľahanie

postup:

  1. Pripravíme si plech na pečenie, vyložíme ho papierom. Pripravíme si panvicu, na ktorej si opražíme nasekané vlašské orechy. Navrstvíme ich na papier a necháme vychladnúť.
  2. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor a stále šľaháme. Nakoniec pridáme marmeládu a spojíme. Takto pripravené cesto si navrstvíme na orechy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 250 stupňov cca 15 minút. Po uplynutí doby cesto nevyberáme, ale necháme ho ešte 15 minút odpočinúť. Rúru vypneme.
  3. Žĺtky si pridáme do mlieka a rozšľaháme. Pridáme cukor a zahrievame. Keď máme hmotu teplú, pridáme krupicu a varíme do zhustnutia.
  4. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú krupicovú hmotu.
  5. Na upečené cesto navrstvíme krém a na krém navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like