Pavlova torta s ​​jahodami a kiwi!

kina

Svetoznámy dezert Pavlova torta bol vytvorený špeciálne pre balerínu Annu Pavlovu a podával sa s kiwi. Snehovú pusinku ale môžete doplniť aj iným ovocím, napr. jahodami.

Potrebujeme:

Na 10 porcií

bielky 4 ks
krupicový cukor 250 g
kukuričný škrob 2 zarovnané lyžičky
biely vínny ocot 2 lyžičky

PRI PODÁVANÍ:

šľahačka 40% 400 ml
práškový cukor 2 lyžice
jahody, odstopkované a prepolené asi 400 g
kiwi, olúpaná, rozštvrtená a nakrájaná na plátky 2 ks
marakuja (mučenka) 2 ks

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 °C, pri plynovej na stupeň 4. Pomocou ručného mixéra vyšľahajte bielky do pevnej peny. Postupne pridávajte cukor kým nebude sneh tvoriť lesklé špičky. Zmiešajte kukuričný škrob s vínnym octom, pridajte do zmesi a vyšľahajte.
  2. Naneste lyžicou pusinkovú zmes do stredu papiera na pečenie a pridávajte ďalšie lyžice hmoty dookola.
  3. Pekáč dajte do rúry a hneď stiahnite teplotu na 100 ° C a pečte 1 hodinu. Vypnite rúru a pusinku nechajte vychladnúť v rúre.
  4. Pri podávaní: Vyšľahajte šľahačku s práškovým cukrom do konzistencie s polomäkkými vrcholkami. Penu naneste na pusinku. Poukladajte jahody, kiwi a lyžicou pridajte dužinu z marakuje.
  5.  Pripravte si pusinky o deň skôr, než ich potrebujete, a nechajte ich cez noc vo vypnutej rúre. Dobrú chuť.

You Might Also Like