Vanilkový dezert s luxusným žĺtkovým krémom a šľahačkou!

sneh

Pripravte si tento dezert, vďaka úžasnej žĺtkovej náplni chutí fantasticky.

Potrebujeme:

4 polievkové lyžice múky
5 lyžíc cukru
5 vaječných bielkov
3 lyžice oleja
pol sáčku prášku do pečiva

Krém:

4 polievkové lyžice múky
150 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
5 žĺtkov
500 ml mlieka
100 g mliečnej čokolády
250 g margarínu
250 g sušienok
mlieko na máčanie sušienok

Na vrch:
šľahačka
strúhaný kokos (na posypanie)

Postup:

  1. Najprv pripravte cesto. Vymiešajte vaječné bielky na tuhý sneh a pridajte cukor. Do snehu pridajte olej a potom pridajte múku, prášok do pečiva. Cesto vylejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečte do zlatista.
  2. Keď upečený korpus vytiahnete z rúry, polejte ho 6 lyžicami mlieka. Teraz pripravte krém. Začnite prehrievať mlieko. V mise zmiešajte žĺtky, cukor, múku a vanilkový cukor.
  3. Pridajte zmes do teplého mlieka a varte kým nezhustne. Rozdeľte horúci krém na dve časti a nechajte vychladiť. Do jednej pridajte čokoládu a 100 g masla a dôkladne premiešajte. Do druhej pridajte 150 g masla zmiešajte s vanilkovým krémom. Cesto natrite čokoládovým krémom a preložte mliečnymi sušienkami.
  4. Na sušienky natrite vanilkový krém. Dajte chladiť do chladničky.
  5. Pred servírovaním pridajte hrubú vrstvu šľahačky a posypte kokosom.  Dobrú chuť! Zdroj ketkes.com

You Might Also Like