Dokonalá chuť: Hovädzia roštenka s brusnicami

rostenka-s-brusnicami (1)

600 g hovädzej roštenky
50 g brusníc
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka
olej
paradajková omáčka
hovädzí vývar
1 cibuľa
cestoviny
šalát

Postup:

1.Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme v širšom hrnci na oleji z obidvoch strán.

2.Pridáme paradajkovú omáčku, podlejeme trochou vývaru, premiešame a pod pokrievkou udusíme domäkka. Podľa potreby dolievame vývar. Ku koncu dusenia do hrnca pridáme brusnice a krátko povaríme.

3.Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme ju v hladkej múke a opečieme v panvici na rozpálenom oleji. Udusenú roštenku podávame s uvarenou cestovinou a s opečenou cibuľou.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like