Potrebujeme: 1 kg bravčového mäsa 1 kg paradajok 1 kg paprík 5 cibúľ 1 hlavička cesnaku 1 až 2 feferónky 100 ml oleja pol balíčka deka (prípravku na zaváranie) 2 až 3 lyžičky vegety 2 až 3 lyžičky mletého čierneho korenia soľ podľa chuti Postup: 1.Zeleninu
Slané koláče do ruky: Domáce zapekačky s paradajkami
Na víkend ako stvorené: Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou
Potrebujeme: hamburgerové žemle so sezamom 200 g bielych fazúľ (z konzervy) 3 veľké paradajky 1 červená cibuľa 1 strúčik cesnaku šťava z limety 1 lyžica čerstvého koriandra pol lyžičky nakrájanej čili papričky olivový olej čerstvo mletá morská soľ mleté čierne korenie listový šalát uhorka paradajka na ozdobu Postup:
Ugrilujte ich: Mäsové valčeky s cuketou
Potrebujeme: 650 g mletého bravčového mäsa petržlenová vňať koriander soľ mleté čierne korenie mletá sladká červená paprika sušený majorán kečup čili korenie 1 strúčik cesnaku 1 biela cibuľa 2 cukety Postup: 1.Cukety aj so šupkou umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na pásy. Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou
Zeleninový tanier
Potrebujeme: farebné papriky baklažán predvarená kukurica paradajkový kuskus šalát olivový olej soľ mleté biele korenie balkánsky syr grilovaný syr Postup: 1.Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame. Kukuricu nakrájame na kúsky. Pokrájanú zeleninu postupne ugrilujeme z oboch strán a uložíme na tanier. 2.Olivový olej ochutíme soľou, mletým bielym korením, potrieme ním grilované