Slané koláče do ruky: Domáce zapekačky s paradajkami

paradajkove-kolace-lw-bn-img_7364

Potrebujeme:

250 g hladkej múky + trochu na posypanie dosky
175 g jemného hrudkovitého tvarohu
3 lyžice oleja
1 vajce
1 lyžička kypriaceho prášku
soľ
plech s oválnymi jamkami a vykrajovačkou

Na plnku:

250 ml kyslej smotany
2 vajcia
50 g nastrúhaného tvrdého syra (eidam)

Na obloženie:

200 g cherry paradajok
100 g zelenej papriky
jarná cibuľka
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

1.Múku s kypriacim práškom preosejeme, pridáme tvaroh, olej, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a na hodinu odložíme odpočinúť do chladu.

2. Vychladené cesto ešte raz prepracujeme rukami a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.

3. Pomocou špeciálne vytvarovanej formičky, ktorá patrí k plechu, z cesta vykrojíme podlhovasté tvary a vyložíme nimi jamky v plechu.

4. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. V miske vyšľaháme vajcia s kyslou smotanou a pridáme nastrúhaný tvrdý syr. Ochutíme soľou, korením a premiešame.

5. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a očistenú papriku na kocky.

6.Cesto v plechu popicháme vidličkou, zalejeme vajcovou zmesou a obložíme pokrájanou zeleninou.

7.Slané koláče pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Podávame teplé, ozdobené jarnou cibuľkou.

Zdroj:Dobre jedlo

You Might Also Like