Na víkend ako stvorené: Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou

vegetarian-burger

Potrebujeme:

hamburgerové žemle so sezamom
200 g bielych fazúľ (z konzervy)
3 veľké paradajky
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
šťava z limety
1 lyžica čerstvého koriandra
pol lyžičky nakrájanej čili papričky
olivový olej
čerstvo mletá morská soľ
mleté čierne korenie
listový šalát
uhorka
paradajka na ozdobu

Postup:

1.V miske zmiešajte paradajky nakrájané na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú čili papričku a scedenú fazuľu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

2.Rozkrojte hamburgerovú žemľu, na spodný diel dajte paradajkovú salsu s fazuľami, ozdobte šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a prikryte vrchnou polovicou žemle.

Autor: BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ, Foto a text: PENAM

You Might Also Like