Fantastické jahodové rezy so šľahačkou

91619807-3eb6bed0f1ae45-full

Výborné ovocné rezy. Jahody sú základom náplne. Vrch zdobí vyšľahaná smotana.

Budeme potrebovať:

Cesto:

4 ks – vajcia
4 lyžice – polohrubá múka
4 lyžice – kr. cukor
1 lyžička – prášok do pečiva

Jahodová náplň:

800 g – jahody
1 bal. – jahodové želé
2 lyžice – želatína
1 lyžica – práškový cukor

Vrch:

500 ml – smotana na šľahanie
1,5 lyžice – želatína
1/3 šálky – vriacej vody
3 lyžice – kr. cukor
1 lyžica – vanilkový cukor
1 lyžička – citrónová šťava

Postup:

1.

Bielka a žĺtka si oddelíme. Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme cukor a žĺtka. Nakoniec pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech o veľkosti 23 x 28 cm, ktorý sme si vystlali papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

2.

Pripravíme si jahodovú plnku. Želatínu si rozpustíme v horúcej vode a necháme ju vychladnúť. Jahody pomocou mixéra rozmixujeme a dáme ich do hrnca. Pridáme cukor a privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, pridáme želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme jahodové želé a necháme v chladničke odstáť cca pol hodinu. Keď vidíme, že nám plnka hustne, navrstvíme ju na upečený plát cesta a pekne uhladíme.

3.

Pripravíme si vrchnú vrstvu. Želatínu si rozpustíme v horúcej vode a necháme ju vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom na hustú hmotu, pridáme vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme želatínu a spojíme. Hotový krém si navrstvíme na stuhnutú jahodovú plnku. Dáme do chladničky stuhnúť.

4.

Vrch ozdobíme jahodami. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: zcukrempudrem

You Might Also Like