Lahodné hydinové rezne obalené v ovsených vločkách

hydinove-lahodne-rezne-citat.recept

Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs 100 g nastrúhaného tvrdého syra 2 lyžice celozrnnej múky 200 ml kyslej smotany 2 vajcia 2 strúčiky cesnaku jemné ovsené vločky bylinková vegeta mleté čierne korenie soľ olej Postup: 1.Cesnak pretlačíme, zmiešame so soľou, s 2 lyžicami oleja a s vegetou. 2.Kuracie prsia

Upečie sa sama: Divina na červenom víne

divina-na-smotane

Potrebujeme: 1,2 kg mäsa z diviny (orech) slaninu (nie veľmi prerastenú) 2 lyžice sójovej omáčky 3-4 strúčiky cesnaku 2 lyžičky plnotučnej horčice 50 ml oleja do marinády + na opekanie 2-3 cibule korenie štyroch farieb 2-3 bobuľky nového korenia 100 ml červeného vína na podliatie mleté čierne korenie soľ

Carpaccio – talianská kombinácia paradajok, mozzarelly a bazalky

carpaccio-hlavna

Potrebujeme: paradajky mozzarella čerstvá bazalka balzamový ocot (nemusí byť) olivový olej celé čierne korenie soľ Postup: 1.Paradajky nakrájame ostrým, najlepšie zúbkovaným nožom alebo na krájadle na tenké kolieska. Poukladáme na tanier, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením z mlynčeka. 2.Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. 3.Plátky mozzarelly poukladáme na paradajky, posypeme lístkami

Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka

6-zeleninovo-masova-pasteta

Potrebujeme: 1 kg bravčového mäsa 1 kg paradajok 1 kg paprík 5 cibúľ 1 hlavička cesnaku 1 až 2 feferónky 100 ml oleja pol balíčka deka (prípravku na zaváranie) 2 až 3 lyžičky vegety 2 až 3 lyžičky mletého čierneho korenia soľ podľa chuti Postup: 1.Zeleninu

Slané koláče do ruky: Domáce zapekačky s paradajkami

paradajkove-kolace-lw-bn-img_7364

Potrebujeme: 250 g hladkej múky + trochu na posypanie dosky 175 g jemného hrudkovitého tvarohu 3 lyžice oleja 1 vajce 1 lyžička kypriaceho prášku soľ plech s oválnymi jamkami a vykrajovačkou Na plnku: 250 ml kyslej smotany 2 vajcia 50 g nastrúhaného tvrdého syra (eidam) Na obloženie: 200