Božské čokoládové hľuzovky s príchuťou tiramisu.

gule

Potrebujeme: 2 tabuľky horkej kvalitnej čokolády nalámané na kúsky Šálku horúcej kávy – najlepšie espresso, ale môže byť aj instantná 24 ks cukrárskych piškót 100 g instantného pudingu – vanilkového v prášku 1 polievková lyžica instantnej kávy 220 g mascarpone Postup: Nalámanú čokoládu dajte do

Výborná kakaová roláda

recept-na-cokoladovou-roladu

Potrebujeme: Cesto: 5 vajec 150 g trstinového cukru 35 g holandského kakaa 10 g hladkej múky štipka soli trochu masla na vymazanie alebo papier na pečenie Krém: 200 ml smotany 140 g horkej čokolády 3 lyžice ovocného džemu Poleva: 60 g horkej čokolády trochu oleja

Rýchly jemný závin s makovou náplňou a džemom

recept-na-makovy-a-orechovy-zavin

Potrebujeme: cesto: 2 bielky 250 ml vlažného mlieka 450 g hladkej múky 10 g čerstvého droždia 2 lyžičky prášku do pečiva 1 lyžica cukru ½ lyžičky soli 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry 100 ml oleja Plnka: (na jeden závin) 200 g mletého maku (alebo lieskové

Košíčky s arašidovým maslom len z 2 ingrediencií!

kosicky

Potrebujeme: 2 hrnčeky kvalitnej vysokopercentnej čokolády nalámané na kúsky 1 hrnček arašidového masla papierové košíčky na mini mufiny Postup: Nachystajte si papierové košíčky a rozprestrite ich na plech. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu, ktorú z 1/3 naplňte každý košíček. Nechajte čokoládu zatuhnúť v chladničke. Po

Ferrero Rocher bez cukru

ferrero-rocher

Potrebujeme: guličky: 1/2 hrnčeka lieskoorieškového masla (prípadne iné orieškové) 1/2 hrnčeka kakaa niekoľko kvapiek vanilkovej arómy 1/4 hrnčeka kokosového oleja 2 až 4 lyžice javorového sirupu (podľa chuti) 1/4 hrnčeka mlieka (môžete použiť napr. Mandľové) 20 lieskových orechov (ideálne mierne opražených) poleva: 1 hrnček nasekaných