Netradičný chrumkavý losos s tatárskou omáčkou!

los

Filet z lososa môžete pripraviť na rôzne spôsoby a ja sa podelím o tento.

Potrebujeme:

Na 2 porcie

4 ks filé z lososa
2 bielky
100 g panko strúhanky
1 ks nadrobno nakrájanéj cibule (voliteľné)
hrsť nasekaného hladkolistého petržlenu
soľ a korenie
tatárska omáčka

Postup:

Celkový čas prípravy: 60 min

1

Rúru bez použitia funkcie horúcozduchu si rozohrejeme na 190 °C. Je na nás či sa zbavíme kože z filetu alebo nie. Pre tento recept som ju odstránil. Na tanier si pripravíme pánko strúhanku, do ktorej pridáme nasekaný petržlen, soľ a korenie. Poriadne premiešame.

Chrumkavý losos s tatárskou omáčkou
2

Každý filet najskôr vykúpeme v bielkoch a následne obalíme v strúhankovej zmesi.

Chrumkavý losos s tatárskou omáčkou
3

Obalený losos poukladáme na pripravený rošt, môžeme pre chuť ešte posypať cibuľkou, ale to je skutočne na nás. Rošt potom potom umiestnime do rozohriatej rúry a budeme piecť 10 minút.

Chrumkavý losos s tatárskou omáčkou
4

Ako prílohu si môžeme pripraviť zeleninovú oblohu, alebo čokoľvek čo máme radi. Ja som nič doma nemal, takže som použil klasiku v podobe amerických zemiakov.

5

Akonáhle nám uplynie 10 minút, môžeme losos podávať.

6

Musím povedať, že sa jedná o veľmi jednoduchý recept a hlavne nielen spojenie lososa s panko strúhankou, ale aj spojenie obaleného lososa s tatárskou omáčkou je naozaj originálne. Je to svieže a ľahké. Určite odporúčam.

Dobrú chuť.

You Might Also Like