Rýchla pudingová torta s jahodami

jagodos

      Potrebujeme:

  • Cesto:

    250 g hladkej múky
    100 g práškového cukru
    1 prášok do pečiva
    1 vanilkový cukor
    1 vajce
    100 g masla

    Krém:

    2 vanilkové pudingy
    500 ml mlieka
    200 g kryštálovy cukor
    900 g kyslej smotany 

    Želatina:

    1 želatina zo sáčku
    300 g jahôd

      Postup:

    Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto, čím získate kompaktnú zmes. Zabaľte do priehladnej fólie a dajte do chladničky na 20 minút.
    Tortovú formu (26 cm), potrite tukom, posypte múkou. Cesto rovnomerne roztiahnite až po okraj formy.

Rozmiešajte puding a cukor s trochou mlieka, zvyšok mlieka privedieme k varu a pridáme puding. Varíme po dobu niekoľkých minút do zhustnutia.

Do horúceho pudingu  pridáme kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.

Krém naleje do formy a pečieme asi 25 minút (v závislosti na rúre) pri 170 ° C.

Po ochladení  nakrájame jahody a zalejeme želatínou zo sáčku ktorú sme pripravili podľa návodu.

Necháme odstáť v chladničke aspoň 4-5 hodín.

  • Podávame za studena so šálkou kávy, dobrú chuť!
    Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like