Nepečená banánová torta s piškótami

tt

Slávnostne vyzerajúca banánová nepečená torta s vanilkovou príchuťou. Jediné na čo treba dať pozor je to, aby ste ju  nezjedli skôr ako sa vychladí!

Potrebujeme:

Vanilková vrstva:

250 g smotanový syr (mascarpone, ricotta, …)
1/2 šálky práškový cukor
1/8 šálky mlieko
1 lyžica vanilková esencia
1 šálka smotana na šľahanie
1/2 šálky práškový cukor

Banánová vrstva:

250 g smotanový syr
1/2 šálky práškový cukor
1/4 šálky mlieko
1 bal.banánový puding
1,5 šálky smotana na šľahanie
3/4 šálky práškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

detské piškóty
1/2 šálky mlieko
4 ks banán
1/2 šálky smotana na šľahanie
1/4 šálky práškový cukor

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 23 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. Najskôr si pripravíme vanilkovú vrstvu. Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Postupne prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vanilkovú esenciu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom v druhej miske do tuhej šľahačky a vareškou ju primiešame ku smotanovej hmote. Odložíme do chladničky a pripravíme banánovú hmotu.
  3. Smotanový syr vymiešame spolu s práškovým cukrom do hladkej hmoty, postupne pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali banánový puding. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a vareškou šľahačku vmiešame do banánovej hmoty.
  4. Polovicu banánovej hmoty navrstvíme do formy, pekne uhladíme a navrstvíme polovicu vanilkové plnky. Poukladáme piškóty, ktoré namočíme do mlieka a jemne ich vtlačíme do vanilkovej hmoty a poukladáme na kolieska nakrájaný banán. Navrstvíme druhú polovicu banánového krému a na banánový krém navrstvíme druhú polovicu vanilkového krému. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s cukrom, poukladáme piškóty a banány.

    zdroj: lifeloveandsugar.com

You Might Also Like