Potrebujeme: paradajky mozzarella čerstvá bazalka balzamový ocot (nemusí byť) olivový olej celé čierne korenie soľ Postup: 1.Paradajky nakrájame ostrým, najlepšie zúbkovaným nožom alebo na krájadle na tenké kolieska. Poukladáme na tanier, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením z mlynčeka. 2.Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. 3.Plátky mozzarelly poukladáme na paradajky, posypeme lístkami
Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka
Slané koláče do ruky: Domáce zapekačky s paradajkami
Na víkend ako stvorené: Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou
Potrebujeme: hamburgerové žemle so sezamom 200 g bielych fazúľ (z konzervy) 3 veľké paradajky 1 červená cibuľa 1 strúčik cesnaku šťava z limety 1 lyžica čerstvého koriandra pol lyžičky nakrájanej čili papričky olivový olej čerstvo mletá morská soľ mleté čierne korenie listový šalát uhorka paradajka na ozdobu Postup:
Ugrilujte ich: Mäsové valčeky s cuketou
Potrebujeme: 650 g mletého bravčového mäsa petržlenová vňať koriander soľ mleté čierne korenie mletá sladká červená paprika sušený majorán kečup čili korenie 1 strúčik cesnaku 1 biela cibuľa 2 cukety Postup: 1.Cukety aj so šupkou umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na pásy. Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou