Carpaccio – talianská kombinácia paradajok, mozzarelly a bazalky

carpaccio-hlavna

Potrebujeme: paradajky mozzarella čerstvá bazalka balzamový ocot (nemusí byť) olivový olej celé čierne korenie soľ Postup: 1.Paradajky nakrájame ostrým, najlepšie zúbkovaným nožom alebo na krájadle na tenké kolieska. Poukladáme na tanier, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením z mlynčeka. 2.Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. 3.Plátky mozzarelly poukladáme na paradajky, posypeme lístkami

Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka

6-zeleninovo-masova-pasteta

Potrebujeme: 1 kg bravčového mäsa 1 kg paradajok 1 kg paprík 5 cibúľ 1 hlavička cesnaku 1 až 2 feferónky 100 ml oleja pol balíčka deka (prípravku na zaváranie) 2 až 3 lyžičky vegety 2 až 3 lyžičky mletého čierneho korenia soľ podľa chuti Postup: 1.Zeleninu

Slané koláče do ruky: Domáce zapekačky s paradajkami

paradajkove-kolace-lw-bn-img_7364

Potrebujeme: 250 g hladkej múky + trochu na posypanie dosky 175 g jemného hrudkovitého tvarohu 3 lyžice oleja 1 vajce 1 lyžička kypriaceho prášku soľ plech s oválnymi jamkami a vykrajovačkou Na plnku: 250 ml kyslej smotany 2 vajcia 50 g nastrúhaného tvrdého syra (eidam) Na obloženie: 200

Na víkend ako stvorené: Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou

vegetarian-burger

Potrebujeme: hamburgerové žemle so sezamom 200 g bielych fazúľ (z konzervy) 3 veľké paradajky 1 červená cibuľa 1 strúčik cesnaku šťava z limety 1 lyžica čerstvého koriandra pol lyžičky nakrájanej čili papričky olivový olej čerstvo mletá morská soľ mleté čierne korenie listový šalát uhorka paradajka na ozdobu Postup:

Ugrilujte ich: Mäsové valčeky s cuketou

1-grilovane-masove-valceky-5

Potrebujeme: 650 g mletého bravčového mäsa petržlenová vňať koriander soľ mleté čierne korenie mletá sladká červená paprika sušený majorán kečup čili korenie 1 strúčik cesnaku 1 biela cibuľa 2 cukety Postup: 1.Cukety aj so šupkou umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na pásy. Mleté mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou