Jahodový Neapolitan cheesecake.

neapol

Potrebujeme: 1 šálka 250 ml. 100 gr. sušienok môžu byť aj čokoládové 40 gr. rozpustené maslo KRÉM: 4 tégliky kyslej smotany (230g-1 balenie) 1 šálka krištálového cukru 2 lyžice hladkej múky 2 lyžice smotany na šlahanie 1 kávová lyžička vanilkový extrakt 4 vajcia 100gr. čokolády na

Chrumkavé štrúdličky s orechami

štrudl

Potrebujeme: cesto: 300 g hladkej múky 200 g masla 80 g krištáľového cukru 1 vanilkový cukor štipka soli 1 polievková lyžica (25 gramov), kyslá smotana 20% tuku Náplň: 250 g jemne mletých orechov (mandle, lieskové orechy, mak …) 50 g cukru 1 vanilkový cukor 1

Domáce pusinky

pusinky

    Obľúbený ľahký dezert ktorým nič nikdy nepokazíte. A hurá do toho!! Potrebujeme:   2 ks.bielkov 100 g práškového cukru 1 čaj. lyž. citrónová šťava   Postup: Vychladené bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou na konzistenciu hustej smotany. Pomocou cukrárskeho vrecka urobíme

Zdravý mrkvový koláč bez cukru.

mrkváč

 Najpopulárnejšie jedlo z mrkvy, ktorá sa pripravuje v rúre, je koláč. Existuje množstvo receptov na ich prípravu. Pripravili sme pre vás jednoduchý, ale za to výborný recept! Potrebujeme: 3-4 kusy mrkvy 3 ks. vajíčka 1 pohár kefíru(biely jogurt) 1 pohár pšeničná múka 2  banány 4

Klasické gazpacho

gasp

Ak by ste chceli spoznať španielsku kuchyňu lepšie, potom by ste určite mali začať s gazpacho. Je to skvelý prvý recept, ktorý je vyrobený zo surovej zeleniny. Hlavná zložka – paradajky. Je zaujímavé, že v Španielsku, gazpacho  skôr jedia ako polievku. Môžeme ho podávať nie