Domáce pusinky

pusinky

 

 

Obľúbený ľahký dezert ktorým nič nikdy nepokazíte. A hurá do toho!!

Potrebujeme:

 

2 ks.bielkov
100 g práškového cukru
1 čaj. lyž. citrónová šťava

 

Postup:

Vychladené bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou na konzistenciu hustej smotany.

Pomocou cukrárskeho vrecka urobíme na plech vystlaný papierom na pečenie kôpky.

Predhrejeme rúru na 100 stupňov a pečieme pusinky asi 1 hodinu.

Potom kôpky necháme ešte po dobu 1 hodiny v rúre ochladiť.

Pripravené pusinky môžeme spojoť po dva kusy hustým džemom. Bielkové mäkké pusinky môžu zdobiť iné dezerty. Skvelý spôsob, ako sa nechať hýčkať, bez toho aby sme sa báli priberania!
Zdroj : VK

You Might Also Like