Jablkový koláč s krémovou náplňou

jatort

Potrebujeme:

Cesto:

250 g múky hladkej
1 žĺtok
110 g masla
1,5  polievkovej lyžice ľadová voda
1 polievková lyžica cukor
štipka soli

 

Plnka:

100 g kyslej smotany
150 g smotany s ľubovoľným obsahom tuku
2 vajcia
50 g cukru
2-3 jablka

Postup:

  1. Do múky pridáme jemne nasekané maslo, vyhnetieme rukami cesto. Pridáme vodu, žĺtok, soľ a cukor. Cesto by malo byť elastické, vyvaľkáme a dáme do tortovej formy na pečenie. Popicháme vidličkou na niekoľkých miestach a uložíme do chladničky asi na 30 minút.
  2. Na plnku: zmiešame kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu s cukrom a pridáme rozšľahané vajcia s vidličkou.Vznikne základný krém.
  3. Jablká  dobre umyjeme, vyberieme jadrovník a narežene na tenké plátky. Môžete ich poliať citrónovou šťavou posypať škoricou. Jablká prekladáme cez seba, aby vytvárali vzor.
    nádherné jablkový koláč s krémovou náplňou
  4. Pečieme pri 170°C asi 35-40 min. Posypeme tortu so škoricou a práškovým cukrom. Necháme tortu oddýchnuť 2-3 hodiny. Počas tejto doby, náplň nasiakne jablká a všetky chute.
    Zdroj: takprosto cc

You Might Also Like