Pikantné kuracie soté v zemiakovej lokši

75322323_192f7d1e6f4775_full

suroviny Lokša: 1 kg varených zemiakov 300 g polohrubá múka 100 g bravčová masť podľa chuti soľ Kuracie soté: 500 g kuracie prsia 1 ks cibuľa podľa potreby olej 2 strúčiky cesnaku 1 konzerva kukurice podľa chuti soľ 1-2 lyžičky pálivá paprika biele mleté korenie postup prípravy Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme, nastrúhame na

Úžasné maslové makovky

79493213_5f8786543e8375_full

suroviny Na podkysnutie 100 ml  vody 17-20 g čerstvého droždia necelá lyžička sladom 130 g hladkej múky Ďalej do cesta: 100 g vody 100 g cukru štipka soli pol rozšľahaného vajcia (zvyškom potom makovky pomažeme pred pečením) 350-360 g hladkej múky 100 g masla mak na posyp pred pečením postup prípravy   Suroviny na

Ľahučké nepečené Bebe rezy

83684921_5a02c17a6c0475_full

suroviny krém: 1 liter mlieka 2 ks vanilkový puding 1 ks vanilkový struk 3 ks žĺtky 3 lyžice polohrubej múky 150-200 g masla cukor podľa chuti Ďalšie suroviny: 3 balenia Bebe sušienok jemné 3 ks šľahačka na šľahanie 2 ks stužovač šľahačky Krájacia čokoládová poleva: 200 g čokolády na varenie 6 lyžíc vody 1 lyžica masla podľa

Nepečený banánový tunel

17939376_3dfc7c43dcf055_full

Suroviny Budeme potrebovať: 300 g sušienky 100 g maslo 100 g práškový cukor 2 ks banán 1 ks hruška 1 bal.Vanilkový cukor 120 g mleté vlašské orechy Ďalej budeme potrebovať:   2 bal.Smotana na šľahanie 1 bal.Stužovač 4 ks banán Postup prípravy   Maslo na miernom ohni rozpustíme a odstavíme, pridáme práškový

Vynikajúce slaninovo-syrové žemličky

16974911-41ba9a1058ff65-full

Budeme potrebovať: Cesto: 1/2 kg – hladká múka 2 ks – vajcia 1,5 dl – olej lyžička – soľ 2,5 dl – mlieko kocka droždia lyžička – cukor Na dokončenie: 200 g – anglická slanina 100 g – sušená šunka 150 g – tvrdý syr