Restované kuracie prsia s parmezánovou strúhankou a cuketou za pol hodiny

kko

Potrebujeme: 2 kuracie prsia, nakrájané pozdĺžne na polovice 8 lyžíc masla ½ hrnčeka strúhanky ½ hrnčeka + 1 lyžice strúhaného parmezánu ¼ hrnčeka hladkej múky 2 stredné cukety, nakrájané 2 strúčiky cesnaku, nadrtené postup 1 Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice masla. Medzitým rozohrejte 4

Syrové placky zo zemiakovej kaše, doplnené kyslou smotanou

pll

Potrebujeme: 3 hrnčeky chladenej zemiakovej kaše (okolo 600 gramov) 2/3 hrnčeka strúhaného čedaru (okolo 150 gramov) 2 lyžice krájanej šalotky 1 vajce 1/2 hrnčeka (okolo 100 gramov) a 3 lyžice hladkej múky olej soľ kyslá smotana postup: Celkový čas prípravy: 30 min 1 Vo veľkej

Domáce špenátove pesto na cestoviny

pes

Potrebujeme: 750 g špenátu 100 ml olivového oleja 100 g parmezánu ( pecorino, grana padano ) za hrsť vlašských orechov ( podľa chuti, môžu byť aj iné ) 2 strúčiky cesnaku soľ himalájska korenie Postup Čas přípravy: 30 min Špenát umyjeme a dáme do mixéra

Zapečené voňavé fit kurča s karfiolom a syrom

kuu

Potrebujeme: 2 hrnčeky pokrájaného uvareného kurčaťa 2 hrnčeky pokrájaného špenátu 1 veľký karfiol, pokrájaný na menšie kúsky(môže byť aj brokolica) 1 a 1/2 hrnčeka syra, strúhaného (najlepšie cheddar) 2 vajcia, ľahko prešľahané 2 strúčiky nasekaného cesnaku 2 lyžice olivového oleja soľ a korenie podľa chuti Postup:

Jednoduchá a rýchla mexická quinoa z jednej panvice

q

Quinoa je už pomerne známa plodina aj u nás. Nájdeme ju v každom zdravom obchodíku. Tak ako mnoho iných potravín, aj quinoa pochádza z južnej Ameriky. Pestuje sa prevažne v Peru a Bolívii, odkiaľ sa exportuje do celého sveta. Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako základné