Jednoduchá a rýchla mexická quinoa z jednej panvice

q

Quinoa je už pomerne známa plodina aj u nás. Nájdeme ju v každom zdravom obchodíku. Tak ako mnoho iných potravín, aj quinoa pochádza z južnej Ameriky. Pestuje sa prevažne v Peru a Bolívii, odkiaľ sa exportuje do celého sveta. Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako základné aminokyseliny, kalcium, fosfor, železo.

Potrebujeme:

1 lyžica olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 jalapeňo, nasekané (alebo iná pálivá paprička)
1 hrnček quinoa (obilnina)
1 hrnček zeleninového vývaru
1 plechovka čiernych fazúľ, zliatych a prepláchnutých
1 plechovka krájaných paradajok
1 hrnček kukurice
1 lyžička chilli (alebo podľa chuti)
1/2 lyžičky rasce
soľ a korenie na dochutenie
1 avokádo pokrájané na kocky
šťava z jednej limetky
2 lyžice posekaného koriandra

Postup:

 Čas prípravy: 30 min

1

V panvici rozohrejte olej a minútu na ňom opekajte cesnak a jalapeňo.

2

Pridajte quinou, vývar, fazuľu, rajčiny, kukuricu, chilli, rascu, korenie a soľ. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť, kým nie je quinoa uvarená – cca 20 minút.

Mexicka-quinoa-z-jedne-panve_2011_1-c650xc500_90
3

Pokiaľ je potrebné, zložte pokrievku a nechajte odpariť prebytočnú tekutinu.

4

Nakoniec vmiešajte šťavu z limetky, avokádo a korinard.

Mexicka-quinoa-z-jedne-panve_2011_3-c650xc500_90 Jednoduchšie to už byť nemôže! Tento Mexikom inšpirovaný pokrm z quinoa je nielen jednoduchý a zdravý, ale úplne vynikajúci.zdroj: damndelicious.net

You Might Also Like