Fantastický Dezert s broskyňou

pohar

Potrebujeme:

Broskyňová zmes:

490 g broskýň
40 g cukru

Syr zmes:

250 g jogurtu
80 g kyslej smotany
40 g cukru
100 g mascarpone

Chrumkavá zmes:

40 g nasekane mandle
40 g nasekané vlažské orechy
100 g ovsených vločiek
70 g medu
1 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice oleja

Postup:

Najprv pripravte chrumkavú zmes:

Na panvici bez tuku krátko osmažte vlašské orechy a mandle, potom ich viberieme.

V rovnakej panvici rozohrejeme olej, tam posmažíme  minútu alebo dve ovsené vločky, do vločiek pridajte citrónovú šťavu , mandle a orechy.Zložíme zo sporáka, a  dobre premiešame.

Zmes vysipeme na papier na pečenie a nechajte vychladnúť.

Broskyňová zmes:

Broskyne a cukor rozmixujeme, necháme odpočívať.

Syrová zmes:

Všetky ingrediencie vymiešame dokopy, Všetko pekne do hladka.

 Striedame prvú broskyňovú zmes, syrovú zmes, chrumkavú zmes striedame  až do konca.
Zdobíme podľa chuti.

Ochladíme asi 4-5 hodín a potom si môžete vychutnať   fantastickú chuť.

PS: Miesto broskýň môžete použiť akékoľvek ovocia, alebo ovocnej zmesi podľa chuti.

Dobrú chuť.

Zdroj: coolinarika

You Might Also Like