Krémová roláda s malinovou plnkou

rok

Jednoduchá roláda, ktorú si ihneď obľúbite. Výborná osviežujúca chuť malín dodá roláde luxusnú chuť.

Potrebujeme:

cesto:

5 ks bielky
2 ks žĺtky
100 g Kr. cukor
80 g polohrubá múka
2 lyžice kakao
1 lyžička prášok do pečiva
1 lyžica ocot
1 lyžička likér podľa chuti
50 ml olej

Malinová plnka:

250 ml maliny
25 g kukuričný škrob
2 lyžice kr. cukor
20 g maslo

Tvarohová plnka:

3 ks žĺtky
60 g práškový cukor
250 g mascarpone alebo jemný tvaroh
1/2 bal.prášková želatína
2 lyžice práškový cukor
2 lyžice citrónová šťava
150 ml smotana na šľahanie

na vrch:

100 g mliečna čokoláda
20 ml smotana na šľahanie
maliny na ozdobu

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridáme cukor a mixujeme, kým nedostaneme lesklú penu. Pridáme 2 žĺtky, múku, kakao, prášok do pečiva, ocot, olej a nakoniec i likér. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov 10 – 15 minút. Upečené cesto vyberieme a spolu s navlhčenou utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  2. Maliny rozmixujeme na kašu, pridáme kukuričný škrob, cukor a varíme na miernom ohni, kým nedostaneme hustú hmotu. Následne hmotu odstavíme, pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme. Hmotu navrstvíme na vychladnuté cesto.
  3. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do tuhej peny (vo vodnom kúpeli) a odstavíme. Necháme vychladnúť. V druhej miske vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, citrónovou šťavou (môžeme pridať aj citrónovú kôru) a postupne po lyžiciach pridávame žĺtkovú hmotu. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a vareškou jemne zmiešame. Na záver primiešame želatínu, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale, pridáme likér a 3/4 krému navrstvíme na malinovú vrstvu.
  4. Opatrne zrolujeme a necháme v chladničke odstáť minimálne 1 hodinu.
  5. Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda rozpustená, prilejeme smotanu a miešaním spojíme. Takto pripravenú čokoládu pridáme na zostávajúci krému a premiešame. Navrstvíme na vrch, ozdobíme malinami a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika com

You Might Also Like