Jemný nepečený dezert s čokoládovým krémom a vláčnou chuťou!

doze

V dnešnom recepte si predstavíme ten najluxusnejší dezert, u ktorého nemusíte ani zapínať rúru. Tento jemný nepečený dezert s vanilkovou chuťou a zamatovým čokoládovým krémom si zamiluje celá Vaša rodiny, aj Vy.

Potrebujeme:

1-2 kg vanilkových sušienok
150 ml kávy
50 g čokolády

Čokoládový krém:

600 ml smotany
600 g čokolády
100 g masla

Vanilkový krém:

1 l mlieka
200 g cukru
2 žĺtky
10 lyžíc škrobu
100 g masla
1 lyžička vanilkovej esencie
2 sáčky vanilkového cukru

Postup:

  1. Najprv si pripravte čokoládový krém.
  2. Priveďte smotanu k varu na miernom ohni.
  3. Pridajte čokoládu, maslo, dobre premiešajte a odstavte z ohňa. U vanilkového krému nalejte mlieko do misky.
  4. Pridajte cukor, škrob, vanilkový cukor, soľ, 2 žĺtky a dobre premiešajte do hladka. Priveďte zmes do varu na miernom ohni.
  5. Pridajte maslo, vanilkovú esenciu a dobre premiešajte.
  6. Do formy položte vrstvu sušienok namočených v káve.
  7. Hore pridáme vrstvu vanilkového krému, potom vrstvu sušienok a doplníme vrstvou čokoládového krému.
  8.  Pridajte novú vrstvu sušienok a prikryte zostávajúcim vanilkovým krémom. Na koniec ozdobíme čokoládou. Dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na jemný torta s čokoládovým krémom is Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Zdroj: bucatarianoastra. online

You Might Also Like