Hriešne MONTE rezy

mont

Veľmi populárne a chutné rezy, pripomínajúce chuť sladkého dezertu Monte. Mňamka!

Potrebujeme:

cesto:

4 ks vajcia
4 lyžice kr. cukor
4 lyžice teplá voda
4 lyžice polohrubá múka
2 lyžice kakao
1 bal.prášok do pečiva

krém:

1 l mlieko
6 lyžíc kr. cukor
8 lyžíc kukuričný škrob
200 g maslo

Čokoládový krém:

200 g čokoláda na varenie
200 g Nutella
500 ml smotana na šľahanie

Postup:

  1. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ako posledné pridávame kakao a dôkladne premiešame.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (používame vyšší plech, aby sme mohli neskôr vrstviť i plnky), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 20 – 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme cukor a škrob. Poriadne premiešame, aby sme nemali hrudky a dáme na oheň. Varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú hmotu.
  4. Vyšľahaný krém navrstvíme na upečený plát cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Pripravíme si čokoládový krém. Smotanu na šľahanie si dáme na oheň a mierne ju zohrejeme (pozor, nesmie vrieť!). Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a Nutelu. Miešaním spojíme a ešte teplú hmotu navrstvíme na biely krém. Necháme stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!

Zdroj: tortekolaci.com

You Might Also Like