Potrebujeme: 200 g kuracie prsia 100 g Gorgonzola 50 g vlašských orechov 2 pomaranče zálievka: 4 lyžice olivového oleja 2 pomaranče ½ lyžičky korenia do šalátu Postup: Kuracie prsia umyjeme a opečieme s oboch strán. Gorgonzolu a dva olúpané pomaranče nakrájame na kocky. Zmiešame nakrájané
Bleskové lasagne
Potrebujeme: 3 PL olivového oleja 120 g cibuľe 2 strúčiky cesnaku 200 g kapie 1 čajová lyžička oregana 1 bal(konzerva) krájaných paradajok (390 g) 200 m pasírovaných paradajok 12 plátkov lasagnového cesta 350 g morčacej šunky 150 g syra mascarpone 300 ml smotany ¼ č l ymletého čierneho korenia soľ maslo na vymazanie pekáča 30 g nastrúhaného
Svieži šalát z bulguru
Jednoduchá čokoládová kocka
Potrebujeme: na cesto: 100 g masla 100 g horkej čokolády 60 g hladkej múky 40 g kakaa 1 lyžička prášku do pečiva 4 vajcia 150 g cukru 1 balíček vanilkového cukru krém: 1 čokoládový puding 50 g cukru 500 ml mlieka 150 ml smotany na šľahanie na dekoráciu: 50 g postrúhanej čokolády Postup: Na miernom ohni rozpustíme maslo,
Polievka s nádychom orientu
Potrebujeme: 100 g zeleru 200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého) 200 g póru 100 ml smotany 2 strúčiky cesnaku 1 kocka hovädzieho bujónu 1 lyžička kurkumy 1 lyžica nasekaného koriandru 3 lyžice olivového oleja 1 lyžička strúhaného zázvoru 1 mrkva 1 cibuľa mleté čierne korenie podľa chuti soľ Postup: Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme