Potrebujeme:
3 PL olivového oleja
120 g cibuľe
2 strúčiky cesnaku
200 g kapie
1 čajová lyžička oregana
1 bal(konzerva) krájaných paradajok (390 g)
200 m pasírovaných paradajok
12 plátkov lasagnového cesta
350 g morčacej šunky
150 g syra mascarpone
300 ml smotany
¼ č l ymletého čierneho korenia
soľ
maslo na vymazanie pekáča
30 g nastrúhaného syra
1 polievková lyžica vegety
Postup:
- Na panvici 2-3 minúty osmážame nakrájanú cibuľku a kapiu. Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania osmážame.
- K osmaženej cibuľi, kapii a cesnaku pridáme nakrájané paradajky, oregano, čierne korenie, lyžicu vegety a na miernom plameni necháme variť 2-3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a odstavíme z ohňa.
- Syr zmiešame so smotanou na varenie a nastrúhame morčaciu šunku. Do pekáča vymasteného maslom vložíme 3 plátky lasagní a na vrch nalejeme 1/3 zmesi zo syrom, 1/3 paradajok a 1/3 nakrájanej šunky. Na vrch položíme ďalšie 3 plátky lasagní a opakujeme celý postup ešte dvakrát.
- Vrch posledných 3 plátkov cestovín rovnomerne potrieme zvyšnou smotanou a posypeme nastrúhaným parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 20 minút.
- Podávame teplé.
Rada: Namiesto syru mascarpone, môžete použiť akýkoľvek smotanový syr.
Zdroj: coolinarika com