Famózna obaľovaná cuketa

cor

Ako sa dá pripraviť jednoducho vynikajúca cuketa ? Môžete ju pripraviť akokoľvek:, pečením , varením, na grile. Teraz vás potešíme novým receptom, ako pripraviť túto lahodnú zeleninu.

 Chceme sa s vami podeliť o recept na obaľované cukety . Je to jednoduchý pokrm, ktorý osloví všetkých bez výnimky.

Potrebujeme:

cuketa 1 ks.
kylá smotana 1 kelímok(250 g)
horčica 1 polievková lyžica.
cibuľa 1 ks.
ocot 2 čajové lyžičky
med 2 čajové lyž.
strúhanka 0,5 pohára
tvrdý syr 100 g
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti

Postup:

Umyjeme cuketu a odrežme kraje.
Rozdeľme cuketu na polovicu a každú polovicu režeme pozdĺžne na štvrtiny.
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na panvici dozlatista.
V mixéri rozmixujte cibuľu, med, ocot, horčicu, soľ a korenie. Mixujeme ingrediencie do hladka.
Pridáme do zmesi kyslú smotanu a dobre znova premiešame .
V oddelenej miske zmiešame strúhanku, strúhaný syr a korenie.
Plátky cukety namočíme v smotanovej zmesi, a potom obalíme v zmesi zo strúhanky.
Cukynu poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
Plech dáme do predhriatej rúry na 170 °C po dobu 15-20 minút. Cukety sú upečené, keď omrvinky  ostávajú zlatá. Dobrú chuť vám prajeme.
Zdroj: Sovkusom. ru

You Might Also Like