Vedeli ste aký účinok má škorica na zdravie vášho organizmu?

skorica

Zo všetkých korenín ktoré máte v kuchyni je škorica  nielen najviac voňavá, ale tiež užitočná. Štipka tohto korenia v káve alebo dezerte, okrem zlepšenia chuti, má pozitívny vplyv na ľudské zdravie . Moderné štúdie preukázali, že škoricu pridajte do svojho jedálnička, a to najmä v prípade, že chcete zlepšiť stav kardiovaskulárneho systému .

Účinok škorice na organizmus:

  1.  Kardiovaskulárny systém
    Pri každodennom používaní  má pozitívny vplyv na srdce a krvný obeh. Škorica pomáha odbúrať cholesterol, posilňuje steny ciev a srdca, zabraňuje riziko srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice, normalizuje krvný tlak u pacientov s hypertenziou.
  2. Chudnutie
    Škorica potláča nadmernú tvorbu glukózy a tak podporuje chudnutie. Takže ak máte radi  sladké koláče, posypte ich štipkou škorice. Škorica  podľa lekárskeho výskumu, aktívne podporuje odbúravanie tukov v tráviacom systéme. A to je presne to, čo urýchli metabolizmus .
  3. U diabetu
    Vzhľadom k tomu, škoricová kôra je známa ako prostriedok na reguláciu hladiny cukru v krvi, ľudia, ktorí trpia cukrovkou, nezabudnite pridať štvrť lyžičky mletej škorice do potravín. Toto korenie môže pomôcť regulovať hladinu cukru v krvi. Je známe, že ľudia s touto diagnózou sú náchylnejší na ochorenia kardiovaskulárneho systému.
  4. Antiseptické
    Kôra škorice má užitočné antiseptické vlastnosti, zabíja huby a baktérie, ktoré prispievajú k tvorbe zubného kazu. To je dôvod, prečo toto korenie je súčasťou mnohých zubných pást, ústnych vôd a osviežovačov.

    Nemeckí lekári potvrdili  antimykotické účinky škorice a jej účinnosť na vaginálnu kandidózu, plesne a zápaly močových ciest.

  5. Prechladnutie a chrípka
    Dokonale pomáha pri prechladnutí čaj so škoricou . Do pol litra vriacej vody pridáme škoricu a varíme 10-15 minút, môžete voliteľne pridať med, alebo kus pomarančovej kôry.Môžete tiež piť mlieko so škoricou. V pohári mlieka pridajte 1/3 lyžičky mletej škorice a lyžicu medu. Med sa pridáva do uvareného mlieka, ktoré nie je teplejšie ako 60 stupňov.

 Väčšina  škorice predávanej v supermarketoch – je Cassia. Táto rastlina je najbližší príbuzný druh škorice, ale je to čínska škorica. Kôra Cassie má iný vzhľad a chemické zloženie. Je dôležité vedieť, či budete používať škoricu na liečbu.
Zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like